top of page

Serüvenimiz Kaş’ta son buluyor.

Davetlisiniz!


Serüven sırasında, Dalışlarla denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin durumu, istilacı türlerle ilgili gözlemler ve yerel türler üzerindeki baskılar kayıt altına alınacak, Akdeniz’in ev sahibi küçük ölçekli balıkçı kooperatifleri ile diyaloglar ve istişareler yapılacak, Bölgenin en eski denizcilerinden kadim bilgiler alınarak tüm bu bilgiler arşiv niteliğinde derlenecek. Seçilen limanlarda deniz dibi temizliği yapılarak yerel sanatçılar yardımıyla deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratmak adına eserler yapılıp sergiler düzenlenecek, Nesli tehdit altındaki mercanlar ve diğer canlı türlerinin durumlarıyla ilgili bilim insanlarıyla roportajlar ve dokümantasyon olusturulacak.

Serüvenin en önemli özelliği Marmara, Ege ve Akdeniz’i tek seferde araştıran bir proje olması ve daha da önemlisi kendine yeten bir yelkenli tekne ile yapılmasıyla karbon ayak izi bırakılmayacak olmasıdır. Bu heyecana bizimle ortak olmak ve hayallerimizi paylasmak isterseniz sizi de ilk sunuma bekliyoruz. (Tüm deniz, doğa seven dostlar davetlidir.)

Son Yazılar

Hepsini Gör

Körfezlerimizi Temiz Tutuyoruz

26 Eylül 2022 tarihinde Partnerimiz Dp World ile beraber Kocaeli Yarımca Körfezinde kıyı ve sualtı temizliği yaptık.

MPA MANAGEMENT EFFECTIVENESS in Karadağ

25-27 Ekim tarihleri arasında MedPAN tarafından Karadağ'da düzenlenen çalıştaya katıldık. Çalıştayda Denizel Koruma Alanları Yol Haritası, 30x30, Barcelona Sözleşmesi ve Avrupa Komisyonu Yeşil Anlaşma

bottom of page